Volledig scherm
Abdelilah El Malki © Erik van 't Hullenaar

Edge zegt JVC Cuijk af, club schakelt door naar El Malki

CUIJK - Jesse Edge heeft JVC Cuijk afgezegd, maar de voetbalclub is toch dicht bij het aantrekken van een nieuwe verdediger. De ploeg uit Noord-Brabant heeft de pijlen nu gericht op Abdelilah El Malki, nadat Nieuw-Zeelander Edge na een proefperiode besloot niet op de aanbieding van JVC in te gaan.

De 20-jarige El Malki komt over van Jong De Graafschap, al kan de KNVB nog roet in het eten gooien. De voetbalbond moet namelijk dispensatie verlenen omdat de overschrijvingstermijn is verstreken.

,,We hopen snel duidelijkheid te hebben”, zegt trainer Ferdi Akankan. ,,Hij heeft al meegetraind en is een enthousiaste jongen die goed in de groep past. Ik ben blij dat we snel hebben gehandeld.”

Profcarrière

De centrale verdediger voetbalde sinds 2016 in de jeugdopleiding van De Graafschap, daarvoor speelde de geboren Arnhemmer bij SML en Westervoort. Hij verkiest een maatschappelijke carrière boven het profbestaan en gaat in Nijmegen wonen en aan de universiteit studeren.

Akankan: ,,Daardoor heeft hij niet meer de tijd om vijf of zes keer in de week te trainen. Hij hoopt zelf dat de KNVB niet al te moeilijk gaat doen, maar soms kan de bond stug zijn.”

Vertrek Peters

De Cuijkse derdedivisionist moest op zoek naar een nieuwe verdediger doordat Timo Peters aankondigde op wereldreis te gaan vanaf eind september. Hij blijft voorlopig wel bij de selectie. ,,Door de naam van Edge hebben we een streep gezet. Hij gaat verder kijken en dat is dan verder prima zo.”

JVC speelt zaterdag de eerste officiële wedstrijd van het seizoen. Koninklijke HFC is dan thuis de tegenstander in de KNVB Beker (18.00 uur). Bij JVC is Stan Broenland geblesseerd. Hij heeft zijn arm gebroken en is zeker zes weken niet inzetbaar.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal