Volledig scherm
PREMIUM
Jan Schaap op het veld van JVC Cuijk (zíjn club), omringd door kampioens- en afscheidsshirt van zijn vroegere clubs. © Theo Peeters

Een afscheidslied is voor Jan Schaap meer waard dan een titel

CUIJK/VELP - Jan Schaap (66) stopt als trainer in het amateurvoetbal. Met zijn laatste club SCV’58 lonkt zondag het kampioenschap. De Cuijkenaar kijkt terug op ruim dertig jaar trainerschap. Over zijn fiets op het dak van de kroeg, fingerspitzengefühl, slapeloze nachten en waardering.

Vanuit de andere kant van de woonkamer zet zijn vrouw Annie spontaan het afscheidslied in. ‘Nee nooit meer, nooit meer zal je SIOL vergeten’, zingt ze zachtjes nadat ze het begin van de ode aan haar man geneuried heeft.

Op het gezicht van Jan Schaap (66) verschijnt een grote glimlach. In gedachten ziet hij Riek Lamers met haar gitaar alweer voor zich. Voor even is de Cuijkenaar terug in het voorjaar van 1991, bij zijn afscheid van voetbalvereniging SIOL uit Katwijk.

Het is veelzeggend dat ruim 25 jaar later Schaap en zijn vrouw de muzikale hommage nog steeds moeiteloos inzetten. ,,Die waardering is zo mooi. Voor mij maken de sociale contacten mijn trainerscarrière. Dat is veel belangrijker dan de successen die ik behaald heb.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal