Eerbetoon in Holthees voor ‘harde werker’ Ivo

HOLTHEES - Het derde elftal van Holthees-Smakt en het kampioensteam van 2008 speelden zaterdag een benefietwedstrijd voor Ivo van Tongeren. De voetballer, die van beide teams deel uitmaakte, overleed eind mei plotseling op 39-jarige leeftijd aan een hartstilstand.

Volledig scherm
Een minuut stilte voor aanvang van de benefietwedstrijd in Holthees. Het derde team van de club draagt shirts met de beeltenis van Ivo van Tongeren. © Theo Peeters

Een nichtje van Van Tongeren verrichtte de aftrap nadat beide teams door een haag van fakkels het veld hadden betreden en een minuut stilte hielden. Het derde elftal droeg inloopshirts met een beeltenis van de overleden speler en diens rugnummer 6. 

,,Vooral het begin en het eind van de wedstrijd, toen iedereen applaudisseerde, waren emotioneel”, zei Coen Wijenberg, aanvoerder van de succesformatie, die elf jaar geleden voor het eerst in decennia voor de kleine voetbalclub een titel won. Holthees-Smakt promoveerde daarmee naar de vijfde klasse. ,,Ivo was een harde werker, van wie je op aankon”, aldus Wijenberg over de middenvelder uit Venray. ,,Hij was een beer van een kerel. Dit had niemand verwacht.”

Het kampioenselftal won de wedstrijd van tweemaal een halfuur met 3-2. De opbrengst gaat naar De Zorggroep, waar Van Tongeren voor werkte. 

Volledig scherm
De beide teams komen door een haag van fakkels het veld op. © Theo Peeters
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal