Volledig scherm
Okki van Dalen (geheel links) in actie voor Olympia’18, vorig seizoen tegen Nooit Gedacht. © Theo Peeters

‘Eeuwige teamgenoten’ Van Dalen en Van den Bosch in de beker tegen elkaar

BOXMEER - Bij het oefenduel eerder dit seizoen waren ze samen op vakantie. Zondag kunnen Okki van Dalen (Olympia’18) en Kas van den Bosch (Volharding) er niet onderuit. Dan staan de vrienden uit Boxmeer tegenover elkaar.

Kriskras door Kroatië toerden ze terwijl hun teams in de zomer oefenden. Via WhatsApp werden Okki van Dalen en Kas van den Bosch op de hoogte gehouden van het oefenduel (2-2).

Zelf filosofeerden zij elders in Europa over een nieuwe ontmoeting. Nog nooit hebben ze tegen elkaar gevoetbald.

Vervelende lichting

Van Dalen en Van den Bosch (beiden 22) stonden juist altijd samen op het veld. Eerst bij Olympia, toen bij Volharding en nu in de zaal. Zo verkasten ze met z’n tweeën als 16-jarigen van de club uit Boxmeer naar Vierlingsbeek.

Quote

Ik zal niet schuwen door te halen in een duel met Okki of Sam

Kas van den Bosch, speler Volharding

,,Bij Olympia hadden we het plezier in het voetbal verloren. Voor mijn gevoel was de keuze toen: óf naar Volharding vertrekken óf stoppen met voetballen”, legt Van den Bosch uit. ,,We zaten in een vervelende lichting, altijd was er trammelant. Okki en ik pasten daar niet bij. Wij zijn rustige jongens.”

Volharding voelde gelijk als een warm nest. Toch voetbalt Van Dalen sinds drie jaar weer bij Olympia. ,,Ik zat op kamers in Eindhoven en kon niet altijd trainen. Daardoor kwam ik in mijn eerste jaar bij de senioren van Volharding in het derde elftal terecht. Ik heb toen de keuze gemaakt om terug te keren”, legt hij uit.

Gouden combinatie

,,Ik word elk jaar door mijn oude club gevraagd”, zegt Van den Bosch. ,,De keuze afgelopen jaar was echt moeilijk. Ik kom uit Boxmeer, het gevoel bij Olympia is goed. Dat er een nieuwe trainer bij Volharding is (Johan Vullings, red.), gaf de doorslag om te blijven.”

Het is wennen aan het idee om tégen elkaar te spelen, geeft Van den Bosch aan. En tegen Sam Luppes, één van zijn andere vrienden bij derdeklasser Olympia. ,,In de B1 in Boxmeer stonden we met z’n drieën op het middenveld. We voelden elkaar feilloos aan, scoorden aan de lopende band. Okki is de fijnere speler, Sam is ontzettend sterk in de kleine ruimte. Ik moet het van mijn fysiek en loopvermogen hebben. Als je die kwaliteiten koppelt dan haal je het profvoetbal, zeggen wij weleens.”

Extra gemotiveerd

Ze kijken uit naar het duel in hun woonplaats. Van Dalen: ,,Ik ben extra gemotiveerd.” Van den Bosch lachend: ,,Ik heb tot nu toe altijd tegen Olympia gescoord. En nu wil ik zeker winnen. Ik zal niet schuwen om door te halen in een duel met Okki of Sam. Maar na de wedstrijd zullen we een biertje drinken in de kantine en samen naar huis fietsen, althans als dat van mijn trainer mag.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal