Volledig scherm
Trainer Ferdi Akankan tijdens een training van zijn JVC. © Ed van Alem

Energiek JVC uitgeschakeld in KNVB-beker

KNVB bekerCUIJK - JVC Cuijk loopt opnieuw het hoofdtoernooi van de KNVB-beker mis. De Brabantse derdedivisionist sneuvelde zaterdagavond in de tweede voorronde tegen tweededivisieclub Koninklijke HFC: 2-3. Vorig jaar werd JVC uitgeschakeld door hoofdklasser SDC Putten.

In het najaar van 2016 haalde JVC voor het laatst de eerste ronde. Destijds was Telstar te sterk (1-3).

JVC werd in de openingsfase overlopen. Drie grote kansen kreeg HFC in de eerste twintig minuten, de laatste was raak. Spits Khalid Tadmine scoorde fraai met een indraaier. Nog voor het halfuur maakte JVC gelijk, uit het niets overigens. De nieuwe spits Jeroen Schoonhoven benutte een zelf versierde strafschop.

Rode kaart

Na die gelijkmaker was JVC los. De ploeg van trainer Ferdi Akankan troefde de Haarlemmers op alle fronten af. Aan die periode - met kansen voor Furkan Alakman (vrije trap naast) en Schoonhoven (kopbal voorlangs) - kwam vlak voor rust abrupt een einde door een rode kaart van verdediger Timo Peters. Hij zou een slaande beweging hebben gemaakt.

In ondertal waren meteen na de pauze de beste kansen voor JVC. Tweemaal stuitte Rik Renirie op HFC-goalie Gerard van Rossum. Van die missers profiteerden de gasten een kwartier voor tijd. Mounir Mounji scoorde koud in het veld de 1-2.

Diezelfde Mounji bracht even later de spanning eigenhandig terug. Binnen negen minuten moest hij met tweemaal geel eraf. Maar juist in het slotoffensief van JVC scoorde Tadmine de 1-3. De tweede treffer, opnieuw een penalty, van Schoonhoven in blessuretijd was daarna alleen voor de statistieken.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal