Volledig scherm
Wout Janssen (rechts) op archiefbeeld tegen Bekkerveld. © Ed van Alem

Ervaring moet SSS’18 helpen in duel om titel

OVERLOON - SSS’18 staat voor de ‘kampioenswedstrijd’. In het duel bij Erp komende zondag kan het voetbalelftal uit Overloon de koppositie in de tweede klasse H overnemen van de tegenstander (nu twee punten achter). Bij een nederlaag is de ­titeldroom definitief voorbij.

De kampioenskraker in de voorlaatste speelronde maakt het beste in Wout Janssen los. ,,Ik houd van wedstrijden waarin de druk enorm is”, zegt de 34-jarige aanvoerder van SSS. ,,Van die spanning en al die mensen langs de kant kan ik alleen maar genieten. Het is toch gaaf dat bij Erp alles al geregeld is voor een kampioensfeest? En dat wij zo’n feest kunnen dwarsbomen. Ik krijg er een stoot adrenaline van. Zenuwen heb ik niet, daarvoor loop ik al te lang mee.”

Routinier

Quote

Het wordt tijd om weer zo’n kampioen­schap mee te maken, zeker nu we er zo dichtbij zijn

Wout Janssen, aanvoerder van SSS’18

Janssen vertrouwt op ervaringen uit het verleden. Zo maakte hij samen met Koen van Bree en Bas Joosten nog het laatste kampioenschap van de club mee, de titel in de derde klasse C in 2008. ,,De jonge jongens vragen weleens hoe het vroeger was”, vertelt Janssen.

,,Dan vertel ik er onder het genot van een biertje over. Over het laatste kampioenschap in Maarheeze, over de twee mooie titels op rij. Eerst in de vierde klasse en toen in de derde. Weet je, het wordt tijd om weer zo’n kampioenschap mee te maken, zeker nu we er zo dichtbij zijn.”

Zijn rol als routinier is van groot belang op weg naar een mogelijke titel. ,,Dit soort wedstrijden hebben we met meerdere spelers al vaker gespeeld, zo stond de druk in de nacompetitiewedstrijden en duels in de eerste klasse er altijd vol op. Die ervaring moeten we als oudjes overbrengen op de jonkies, dan kan dat gevoel een voordeel zijn voor ons tegen Erp. Al loopt die ploeg altijd door een muur. Van opgeven hebben ze daar nog nooit gehoord en bovendien schuwen zij de duels niet, wij ook niet overigens. We zullen redelijk aan elkaar gewaagd zijn. Ik denk dat het straks op details aankomt.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal