Estria-aanvaller Sander Bisseling in duel met GVV verdediger Tom van Hal. Hier op archiefbeeld.
Volledig scherm
Estria-aanvaller Sander Bisseling in duel met GVV verdediger Tom van Hal. Hier op archiefbeeld. © Theo Peeters

Estria, GVV’57 en SCV’58 zetten belangrijke stap in fusietraject

GRAVE - Estria, GVV’57 en SCV’58 gaan vanaf 1 juli 2020 samen verder op het nog te verbouwen sportpark De Kranenhof in Escharen. De leden van de drie voetbalclubs uit de gemeente Grave stemden daar dinsdagavond op een bijzondere ledenvergadering mee in.

Bij elk van de drie verenigingen was er een grote meerderheid voor het doorgaan op één accommodatie: bij Estria 153 voor en 3 tegen, bij GVV 165 voor en 2 tegen, bij SCV 96 voor en 5 tegen.

De instemming zorgt ervoor dan de drie voetbalclubs met hockeyclub Grave een beheerstichting oprichten die de eigenaar en exploitant wordt van het complex, dat komend seizoen nog bespeeld wordt door Estria aan een kant en SCV aan de andere kant.

De stemronde van dinsdagavond kan gezien worden als een inleiding tot de voorgenomen fusie. Estria (Escharen), GVV (Grave) en SCV (Velp) hebben de intentie na komend seizoen te fuseren. Het besluit over een fusie kan echter pas begin volgend jaar plaatsvinden. De voetbalbond KNVB schrijft namelijk voor dat de clubs een halfjaar na de beslissing tot samengaan moeten fuseren.

Estria, GVV en SCV werken inmiddels al zeven jaar samen. Sinds afgelopen seizoen is de gehele jeugdopleiding (jongens- en meisjesteams) van de drie clubs gecombineerd. Ook de damestak en één herenelftal is gedeeld.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal