Estria moet wachten op debuut

ESCHAREN - Estria moet een week langer wachten op het debuut in de derde klasse. De voetbalclub uit Escharen is de eerste speelronde van het seizoen vrij vanwege het oneven aantal teams in de derde klasse D (district Oost); dertien in plaats van veertien.

Estria, voor de zomer gepromoveerd via de play-offs, begint nu pas op zondag 29 september aan de competitie. Blauw-Wit uit Nijmegen is dan op eigen veld de tegenstander. Dat is zondag duidelijk geworden toen de KNVB het competitieprogramma bekendmaakte.

Net als Estria komt ook Excellent op de eerste wedstrijddag (21/22 september) niet in actie. Het elftal uit Oploo, de enige regionale ploeg in de derde klasse district Zuid 2, heeft het duel met Schijndel verzet naar 17 november vanwege de viering van het 60-jarig bestaan.

De rentree van SSS’18 in eerste klasse is wel op 22 september, op eigen veld tegen Susteren. De eerste ‘derby’ tegen SV Venray is door de voetbalbond ingepland voor 27 oktober in Overloon.

Tweede klasse 

Buurclub Olympia’18 maakt een niveau lager zijn rentree bij SVSSS. De wedstrijd in Udenhout is voor de brigade uit Boxmeer de eerste in de tweede klasse in 28 (!) jaar. Opvallend is dat de duels met gemeentegenoot Volharding pas plaatsvinden na de winterstop: op 26 januari en 10 mei.

SCV’58 staat bij het debuut in de vierde klasse F tegenover een oude bekende: De Zwaluw, de Oeffeltse ploeg die net als de formatie uit Velp vorig jaar nog actief was in de vijfde klasse. In dezelfde competitie staat de burenruzie SES-Juliana Mill al in de tweede speelronde op het programma. 

Volledig scherm
Blijdschap bij Estria, dat vorig seizoen promoveerde naar de derde klasse. © Theo Peeters
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal