Estriaan Milan Derksen (5) en Martijn Custers van Vitesse’08 vechten om de bal.
Volledig scherm
Estriaan Milan Derksen (5) en Martijn Custers van Vitesse’08 vechten om de bal. © Ed van Alem

Estria ontsnapt: fusieclub start volgend seizoen in de derde klasse

ESCHAREN/GENNEP - Door de coronaregeling van de KNVB blijft Estria ondanks één schamel punt in derde klasse. Althans, de fusieclub die onder de licentie van de equipe uit Escharen verdergaat. 

Estria gaat immers zo goed als zeker samen met GVV’57 (Grave) en SCV’58 (Velp) deze zomer. De leden moeten voor die fusie (EGS’20) nog wel goedkeuring geven.

,,Raar dat het laatste duel van Estria is gespeeld zonder dat we er erg in hebben gehad”, zegt speler Bart van Dongen, die met zijn club op degradatie afstoomde in de derde klasse D (district Oost). 

Gezamenlijk afsluiten

,,Dit is vooral jammer voor de jongens die bezig waren aan hun laatste jaar in het eerste elftal. We zullen onze periode bij Estria ongetwijfeld gezamenlijk afsluiten. Het is nu alleen afwachten hoe en wanneer.”

Van Dongen verwachtte al dat de competitie niet uit zou worden gespeeld. ,,Maar op deze beslissing had ik ook niet gerekend. Of het terecht is dat wij ons na een dramatisch seizoen handhaven, laat ik aan anderen”, zegt hij. 

Sportman

Na de zomer kan Estria zich in ieder geval revancheren. ,,Door de fusie krijgen we volgend jaar in ieder geval een sterker team. Ik heb er vertrouwen in dat we tijdens onze ‘tweede kans’ in de derde klasse beter voor de dag zullen gaan komen.”

Competitiegenoot Vitesse’08 uit Gennep stond slechts één plaats boven Estria en handhaaft zich dus ook. Trainer Ales Jurcik: ,,Als sportman wil ik het hoogst haalbare, vandaar dat ik blij ben dat we volgend jaar weer in de derde klasse spelen. Al had ik liever gezien dat we het op het veld hadden afgedwongen.”

Amateurvoetbal