Volledig scherm
Excellent eerder dit seizoen tegen Helmondia. © Ed van Alem

Excellent kijkt weer ‘een beetje’ naar boven na zege op nummer twee

OPLOO - Excellent heeft zondagmiddag een gaatje geslagen met de onderste plekken in de derde klasse D. Het team uit Oploo won op eigen veld met 2-1 van nummer twee Margriet en klom naar de zesde plaats.

,,We kijken een beetje naar boven”, zei trainer John Janssen. ,,Het belangrijkste is dat we onderin kunnen wegblijven.”

Excellent kreeg na twintig minuten een strafschop tegen, die werd gekeerd door doelman Noud van der Stoel. Omdat Van der Stoel te vroeg van de doellijn vertrok, moest Margriet-speler Rob van de Ven de penalty opnieuw nemen. De tweede poging benutte hij wel: 0-1.

In de 56ste minuut tekende Bart van Duijnhoven voor de 1-1 met een rake vrije trap. Volgens Janssen vond er tien minuten later een kantelpunt plaats in de wedstrijd. Invaller Joey Schuurmans van de bezoekers uit Oss stond net een minuut in het veld en kreeg een rode kaart voor natrappen. ,,Hij trapte een speler zonder dat de bal in de buurt was. Terecht rood. Dat moment was bepalend.”

Kort daarna werd Excellent-speler Roel Verberk weggestuurd om de 2-1 binnen te schuiven. Janssen: ,,Ik denk dat zij een mentale opdoffer kregen na die rode kaart. Daar maakten wij gebruik van. Na de 2-1 hebben we niks meer weggegeven.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal