Volledig scherm
Beeld uit de nacompetitiewedstrijd van Estria tegen MULO. © Theo Peeters

Extra promotiekans voor Estria door wegvallen JVC Cuijk

ESCHAREN/ZEIST – Voor Estria lonkt zelfs bij verlies van de nacompetitiefinale tegen GFC’33 promotie naar de derde klasse. Door het wegvallen van JVC Cuijk is er vanaf de eerste klasse in het district Zuid 2 op elk niveau een extra plaats te vergeven.

JVC is onlangs vanwege financiële problemen gestopt met voetbal op hoog niveau

 De Cuijkse voetbalvereniging liet de nacompetitie om handhaving in de derde divisie lopen, omdat de club toch met het eerste zondagteam stopt. Daardoor komen er extra plekken vrij in de voetbalpiramide.

Promotie SSS'18

Voor tweedeklasser SSS’18 pakte dat al goed uit. De voetbalclub uit Overloon promoveerde naar de eerste klasse zonder de eindstrijd van de play-offs te hoeven spelen. SSS en De Ster (Stein), de andere finalist, grepen het entreebewijs met winst in de halve finale.

Voor de tweede klasse is er een extra wedstrijd ingeroosterd tussen de verliezers van de finales. Die worden zondag gespeeld: SVN-FC Geleen Zuid en EVVC-Volkel.

Lucky loser

De extra plek in de derde klasse vult de KNVB op met de ‘beste verliezend finalist’ van de vier finales die zondag worden gespeeld. De zogeheten lucky loser is de ploeg met de beste resultaten in de nacompetitie (eerste ronde, tweede ronde en finale).

De KNVB kijkt na afloop alleen naar de uitslagen na de reguliere speeltijd (90 minuten), bij gelijk aantal punten is het doelsaldo bepalend.

Stel dat Estria zondag (op neutraal terrein in Heijen) van GFC uit Grubbenvorst verliest, dan kan de club uit Escharen bij gunstige resultaten elders alsnog promoveren. De andere finale zijn: Rood Groen LVC’01 - DBSV, RKVB - Spaubeek en Blerick - Laar.

Geen plek vierde klasse

Voor de handhaving/promotie naar de vierde klasse zijn de regels niet aangepast. Volgend seizoen zal er zodoende één vierde klasse zijn met niet veertien maar dertien teams.

,,We hebben gekeken of en hoe we deze plaats op sportieve gronden kunnen opvullen vanuit de nacompetitie”, laat de KNVB in een reactie weten. ,,Omdat de opvulling dan moet komen vanuit de elf verliezende finalisten, hebben we besloten de vrijkomende plaats niet op te vullen.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal