Volledig scherm
Archiefbeeld: Douwe Zwaan van Olympia'18 neemt de bal aan, Excellent-verdediger Stephan Schellekens kijkt toe. © Ed van Alem

Fenomeen Zwaan nadert grens van 40 doelpunten

BOXMEER - Douwe Zwaan is dicht bij de magische grens van veertig (!) competitietreffers in één seizoen. De spits van derdeklasser Olympia’18 staat na zijn twee doelpunten tegen Margriet (4-1) van zondag op 37 goals. Zwaan heeft nog twee wedstrijden om de veertig te bereiken. 

,,Hij verkeert in topvorm, dat zag je wel aan zijn tweede goal. Met buitenkantje rechts lepelde hij de bal over de keeper”, zei teamgenoot Ramon Bulkens. De verdediger scoorde ook tegen Margriet, net als Freek Kerkhoff.

Vitesse’08 verloor opnieuw, voor de zevende keer in de laatste acht duels. Ditmaal was Avanti’31 uit Schijndel te sterk voor de Gennepse equipe: 2-0. ,,En eigenlijk ging het boven verwachting”, zei interim-coach Will Wolff, die Fabian Krebbers (herstellende van een scooterongeluk) verving. ,,We hadden zoveel geblesseerden dat er vijf jeugdspelers van de Onder 17 instonden. We hebben nu wel de koppies omhoog gehouden.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal