Volledig scherm
Maarten Broekmans van Vianen Vooruit komt te laat tegen Emplina. © Jan Verhoeven

Geen historische prijs voor Vianen na nachtmerrie op eigen veld

VIANEN - Een feestduel moest het worden, maar in plaats daarvan werd het een catastrofe. De eerste periodetitel in de tweede klasse H ging door een 8-2 (!) nederlaag tegen Helvoirt op eigen veld aan de neus van Vianen Vooruit voorbij.

,,Ik kan wel door de grond zakken”, verzuchtte trainer Niels Voet van Vianen Vooruit. ,,Weet je, misschien was het ook wel allemaal te mooi om waar te zijn.”

Zijn ploeg had zondag clubgeschiedenis kunnen schrijven, nog nooit won Vianen Vooruit immers een prijs in de tweede klasse. Maar al in de eerste minuut van het duel ging het mis, na veertien (!) minuten was het 0-4. ,,Echt ongelooflijk. Vier doelpunten in de omschakeling, vier keer eruit gelopen.” Voet wist niet wat hij meemaakte. ,,Misschien waren we te gretig, wellicht was het de spanning.”

Dat Thomas van de Sande (1-6) en Rik Renirie (2-8) nog scoorden, deed Voet weinig. ,,Of het nou 0-5 wordt of 2-8. Het maakt mij eigenlijk geen reet uit, al schaam ik me ook wel een beetje voor de supporters hoor.” Zo was deze nederlaag de grootste voor Vianen Vooruit op dit niveau. ,,Het klinkt gek, maar voetballend was het eigenlijk helemaal niet slecht.”

Amateurvoetbal