Volledig scherm
Stijn van den Broek. © vv Gemert

Gemert-spits Van den Broek krijgt goed nieuws

GEMERT/SINT ANTHONIS - Stijn van den Broek kan opgelucht ademhalen. De voetballer van Gemert heeft geen ernstig letsel aan zijn linkerenkel overgehouden.

Hij botste op de training met keeper Desny Royendijk, een kleine maand geleden. ,,Er zit een stuk bot los, maar dat is niet groot genoeg om vast te zetten”, zegt de aanvaller uit Sint Anthonis.

Van den Broek (20) kan twee tot vier maanden lasthouden van zijn kwetsuur. ,,Ik hoop na de winterstop meteen weer op het veld te staan, al kan het ook zijn dat ik vier maanden last van houd.” 

Nieuwe breuk

Het is de tweede keer in korte tijd dat de spits een breuk in zijn linkerenkel oploopt. Eerst bij vierdeklasser DSV, nu bij derdedivisionist Gemert. ,,De ene breuk heeft niets met de andere te maken”, zegt Van den Broek. ,,Deze breuk zit op een andere plek. Ik heb de enkel nu de andere kant op gezwikt, naar buiten.”

De spits speelde al veelvuldig in zijn eerste halve seizoen bij Gemert. ,,Invalbeurten, meestal om iets te forceren. Dat zie ik als beloning voor wat ik op trainingen laat zien. Ik ben tevreden met wat mij geboden wordt.”

Amateurvoetbal