Volledig scherm
Hapse Boys won overtuigend van Vitesse'08 © Ed van Alem

Hapse Boys klimt na ruime zege uit de gevarenzone

HAPS - Hapse Boys is door een 4-1 overwinning op Vitesse’08 uit de gevarenzone van de derde klasse D geklommen.

De thuisclub was in de eerste helft sterker en nam kort voor rust met 2-0 afstand. Rens Thijssen opende de score uit een slimme steekpass van Tom Meijer en Job Kemperman verlengde even later met het hoofd een indraaiende vrije trap van Emiel Jans, die eerder met een afstandsschot de bovenkant van de lat had geraakt. Vitesse’08 antwoordde met een bal van Thymo Zeelen op de paal.

Kort na rust kregen de bezoekers uit Gennep toch aansluiting via Sylvano van den Brink. Hapse Boys wankelde even toen dezelfde speler een kans op de gelijkmaker liet liggen, maar de 3-1 uit een counter door Meijer betekende voor de gasten de genadeklap. In de slotfase kon invaller Pascal Geurts vrij inkoppen voor de 4-1.

De voetballers uit Hasp zijn door de overwinning twee plaatsen gestegen naar plek negen op de ranglijst. Vitesse’08 blijft op de voorlaatste twaalfde plaats. De nummers 11 en 12 spelen nacompetitie, de nummer 13 degradeert rechtstreeks.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal