Volledig scherm
De naderende titel betekent voor Hapse Boys een terugkeer in de derde klasse. Vorig seizoen degradeerden de Brabanders nog, nadat ze het seizoen ervoor kampioen waren geworden. Archiefbeeld. © Ed van Alem

Hapse Boys wacht ‘Ajax-scenario’ in strijd om het kampioenschap

HAPS -  Hapse Boys houdt nog geen rekening met een kampioensfeest. De voetbalclub kan zondag de titel grijpen, maar dan moet Estria wel punten verspelen tegen Toxandria. Hapse Boys-speler Daan Meijer ziet dat niet gebeuren.

De verdediger denkt dat de beslissing in de laatste speelronde valt, als Hapse Boys en Estria tegen elkaar spelen. Het verschil op de ranglijst van de vierde klasse H is drie punten (57 om 54). Bovendien heeft Hapse Boys een beter doelsaldo dan Estria (+38 om +30). Bij een zege op Festilent, zondag, is de titel officieus binnen. ,,Door het betere doelsaldo staat er minder druk op het duel met Estria, omdat we dan ook mogen verliezen”, zegt Meijer. ,,Maar eerst moeten we ons focussen op het komende duel.”

Hapse Boys speelt in de laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Festilent. ,,Ik verwacht dat het druk wordt, het voetbal leeft ontzettend in Haps”, zegt de 21-jarige voetballer uit het Cuijkse kerkdorp. ,,We praten veel over het kampioenschap, maar ik weet niet of er al een feest is georganiseerd. Na het laatste thuisduel is het sowieso traditie om langer in de kantine te blijven dan normaal.”

De naderende titel betekent voor Hapse Boys een terugkeer in de derde klasse. Vorig seizoen degradeerden de Brabanders nog, nadat ze het seizoen ervoor kampioen waren geworden. Meijer maakte die jaren vanaf de zijlijn mee, als wisselspeler.

Dit jaar is de verdediger een vaste kracht in het team van trainer Michel Kuijpers. ,,Dat geeft een heel andere beleving. Ik merk dat ik snel stappen zet. We hebben een jonge ploeg, die zich straks ook een niveau hoger weer verder kan ontwikkelen. Uiteindelijk willen we uitgroeien tot een stabiele derdeklasser.” 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal