Volledig scherm
Invaller Mark Wit (links) aan de bal namens Heijen. © Sander Janssen

Heijen herstelt zich met eenvoudige zege op EWC’46

WELL - Heijen heeft zich zondag hersteld van de nederlaag tegen SV United van vorige week (1-2). De ploeg uit de vierde klasse G won in Well op eenvoudige wijze van EWC’46: 1-3. Voldoende voor de eerste periodetitel was de overwinning niet.

Op de zege viel weinig af te dingen. Vooral in de eerste helft had Heijen de volledige controle. Het leverde de bezoekers twee doelpunten op. René Reijnen schoot halverwege de eerste helft raak uit de kluts en was tien minuten later weer trefzeker. Dirk Schonenberg stuitte na een voorzet van Guus Hawinkels nog op de keeper, maar in de rebound scoorde Reijnen voor de tweede keer.

Heijen deelde vlak na rust al de genadeklap uit. Tijn Wabeke bediende Schonenberg, die in eerste instantie tegen de keeper schoot en vervolgens alsnog het net vond: 0-3. De gasten raakten daarna drie keer kort na elkaar de lat en kregen na 65 minuten de 1-3 om de oren. Niels Wabeke beging een overtreding en Koen Stevens benutte de gegeven strafschop.

Ondanks de zege ging de periodetitel niet naar Heijen.  United won met 2-3 bij Meterik en bleef zo op drie punten voorsprong van de formatie van trainer Peter ten Haaf.

Amateurvoetbal