Beeld van Achates - Heijen.
Volledig scherm
Beeld van Achates - Heijen. © Theo Peeters

Heijen verslaat Achates na 6419 dagen weer in Ottersum

OTTERSUM - Heijen heeft zondag de derby op bezoek bij Achates na ruim zeventien jaar weer winnend afgesloten: 1-3. De koploper van de vierde klasse G toonde zich in Ottersum in de tweede helft uiterste effectief.

De laatste competitiezege van Heijen op Achates dateerde van liefst 6419 dagen geleden. Op 17 maart 2002 trok Heijen bij de rivaal aan het langste eind: 0-2. Overigens won Heijen de eerste derby van het seizoen 2001/2002 ook, op eigen veld met dezelfde cijfers.

Terugkerend naar 2019 sloeg Heijen pas in de tweede helft toe. Dat deden de bezoekers wel heel goed, want binnen tien minuten was het drie keer raak. Spits Guus Hawinkels strafte een fout in de defensie van Achates af en was vervolgens de aangever bij de 0-2 van Maarten van den Burg.

Hawinkels had er daarna 0-3 van moeten maken, maar stuitte op keeper Gies Gisbers. In de rebound schoot Bas Janssen alsnog raak. De goal van Achates die even later viel, bleek niet meer dan een eretreffer voor de statistieken. Bob Bindels werkte de bal binnen voor de ploeg uit Ottersum.

Na vier speelrondes gaat Heijen nog altijd op doelsaldo aan kop in de vierde klasse G. SV United heeft ook tien punten verzameld.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal