Volledig scherm
De spelers van Estria vieren de promotie naar de derde klasse. © Theo Peeters

Historische promotie Estria bij 100-jarig bestaan

HEIJEN - Estria heeft historie geschreven in het jubileumjaar. Twee weken na het eeuwfeest won de voetbalclub uit Escharen de nacompetitie om promotie naar de derde klasse. De ploeg versloeg in de finale GFC’33 met 3-1. Niet eerder was Estria actief in de derde klasse.

Na het kampioenschap van vorig seizoen in de vijfde klasse G deed Estria dit jaar tot het laatste moment mee om de titel in de vierde klasse H. Het elftal van trainer Ivo Rossen verloor op de slotdag de kampioenswedstrijd tegen Hapse Boys (1-2).

Met de promotie kreeg Rossen een passend afscheid als speler. De 37-jarige Gravenaar speelde op het sportpark van Heijen zijn laatste duel als voetballer. De speler/trainer van Estria stopt als speler en is komend seizoen trainer van Quick 1888.

De wedstrijd begon voor de oud-prof wel dramatisch, met een gemiste penalty in de eerste helft.

Toch kwam nog alles goed voor Estria en Rossen. De Brabanders, die eerder Meterik (1-0) en MULO (4-1) uitschakelden in de play-offs, dwongen de promotie in het laatste kwartier af. Routinier Niels van Lier maakte in de 76ste minuut met een heerlijke volley de voorsprong van GFC ongedaan (doelpunt Bas van Beckhoven in de 70ste minuut).

Milan Derksen zorgde daarna voor euforie. De linksback pegelde in de 87ste minuut op aangeven van Rossen de 1-2 tegen de touwen. Nog voor de blessuretijd maakt Roy Hurkens aan alle onzekerheid een einde: 1-3. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal