Volledig scherm
SCV-trainer Jan Schaap op archiefbeeld. © David van Haren

Historische titel SCV’58 maakt op voorhand al veel los in het dorp

VELP - De gedachten dwalen de hele week al af bij Teun Jacobs. Er gaat geen uur voorbij waarin de aanvoerder van SCV’58 níet denkt aan het aanstaande, historische kampioensfeest van de voetbalclub uit Velp.

Quote

Ik zal niet ontkennen dat ik momenteel een beetje op een roze wolk leef en al geregeld denk aan het feestje dat er misschien komt

Teun Jacobs, aanvoerder SCV’58

De ploeg kan zondag al de titel in de vijfde klasse F pakken. SCV moet dan winnen van Sambeek, terwijl concurrent VIOS’38 punten moet laten liggen tegen nummer drie GVV’57. Met nog twee speelrondes heeft SCV twee punten meer dan de Beugenaren (56 om 54). Het doelsaldo is nagenoeg gelijk.

,,Ik zal niet ontkennen dat ik momenteel een beetje op een roze wolk leef en al geregeld denk aan het feestje dat er misschien komt”, zegt Jacobs (26). ,,Ik word er door veel mensen in het dorp op aangesproken. Ik zeg wel steeds dat we er nog niet zijn. Zo is het natuurlijk ook, want de wedstrijd tegen Sambeek (staat tiende, red.) hebben we niet zomaar gewonnen.”

Volgens Velpenaar Jacobs, bezig aan zijn tiende seizoen in het eerste elftal, mag de titel groots gevierd worden als het zover is. Niet eerder was SCV kampioen. ,,We gaan niet zomaar een terrasje pakken. Dit mag gevierd worden, met alles erop en eraan. Een DJ, platte kar, shirts, bosje bloemen. De leiders en het bestuur zijn er druk mee. De spelers kunnen zich daardoor concentreren op Sambeek.”

De formatie van Jan Schaap, die na dit seizoen een punt zet achter zijn carrière als trainer in het amateurvoetbal, is bij het kampioenschap volgend seizoen voor het eerst sinds 1990 actief in de vierde klasse. Jacobs: ,,Ik heb de tijden meegemaakt dat we onderaan in de zesde klasse bungelden. De laatste jaren hebben we vaak nacompetitie gespeeld, maar redden we het steeds niet. De titel gaat veel emoties losmaken. Het betekent veel voor iedereen bij de club.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal