Volledig scherm
SSS-trainer Ruud Vermeer kan eindelijk lachen, na de eerste zege van zijn ploeg in de eerste klasse. © Ed van Alem

In het achtste duel is het raak voor SSS’18

WEERT - SSS’18 heeft voor het eerst dit seizoen een wedstrijd gewonnen in de eerste klasse D. Na zes nederlagen en één gelijkspel zegevierden de voetballers uit Overloon zondag bij Wilhelmina’08: 1-4.

,,Dit is héérlijk”, reageerde aanvoerder Wout Janssen. ,,We zijn eindelijk beloond.”

Vijf maanden na de laatste zege in een officieel duel – vorig seizoen in de nacompetitie tegen Real Lunet (1-0) – counterde SSS naar een eclantante overwinning op Wilhelmina, dat tot voor het duel nog ongeslagen was.

Ser van Es maakte uit een omschakeling de 0-1, daarna kopte Koen Voesten tweemaal raak. Na de 4-1 van spits Bas Joosten was het feest, zei Janssen. ,,Er kwam wat ontlading los. Iedereen sprong op elkaar.”

SSS heeft ook prompt niet meer op de rode lantaarn in handen, die is nu voor grote broer Venray. 

  1. Scheids drie maanden geschorst na uitspraak over 'tien kleine negertjes die omvallen’

    Scheids drie maanden geschorst na uitspraak over 'tien kleine negertjes die omvallen’

    ZEIST - De KNVB heeft scheidsrechter Jan Tielen een schorsing opgelegd van drie maanden waarvan een maand voorwaardelijk, met een proeftijd van twee jaar. De onafhankelijke tuchtcommissie amateurvoetbal bestraft de arbiter voor zijn uitlatingen bij het duel tussen SIOL en Juliana Mill in de vierde klasse H (district Zuid 2) van eind oktober. Hij had gezegd dat de spelers van de thuisclub uit Katwijk ‘tien kleine negertjes lijken die omvallen’.

Amateurvoetbal