Volledig scherm
De spelers van VIOS'38 vieren de promotie naar de vierde klasse. HBV is gedegradeerd. © Theo Peeters

Jenniskens schiet VIOS’38 langs HBV: promotie naar vierde klasse

HAPS – VIOS’38 promoveert naar de vierde klasse. De voetbalclub uit Beugen versloeg op pinkstermaandag in de nacompetitie vierdeklasser HBV uit Beers: 2-1. Thomas Jenniskens scoorde twee keer en maakte zo een achterstand goed in Haps. HBV is door de nederlaag gedegradeerde.

Op het sportpark van Hapse Boys (neutraal terrein) kreeg Daan Klievink de eerste grote kans. De HBV-spits schoot voorlangs. Daarna werd VIOS sterker.

Benjamin Till meende zijn ploeg zelfs op voorsprong te zetten. Zijn poging ging in de goal, maar maakte hij hands toen hij de keeper omspeelde. Later schoot Dennis Jenniskens mis voor VIOS.

Goals Jenniskens

Na de pauze sloeg HBV toe. Ralph Reinders schoot van afstand raak: 0-1. Na zijn goal kwamen beide ploegen lange tijd niet tot grote kansen. Een kwartier voor tijd maakte Thomas Jenniskens van dichtbij gelijk: 1-1.

Hij werd uiteindelijk de gevierde man voor VIOS, want kort voor tijd werkte Jenniskens de beslissende treffer binnen: 1-2.

Na jaren weer vierdeklasser

HBV won in de competitie één wedstrijd, maar eindigde boven FC Uden in de vierde klasse H. Daarmee dwong de ploeg de finalewedstrijd voor lijfsbehoud af. Nu degradeert het team van trainer Robert van Mierlo alsnog naar de vijfde klasse.

VIOS kende een goed seizoen in de vijfde klasse F en mocht als beloning spelen om promotie na een periodekampioenschap. De ploeg van coach Michel Janssen mag zich opmaken voor een niveau hoger spelen, voor het eerst sinds de jaren 90 in de vierde klasse.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal