De 'Pappkameraden' van Borussia Mönchengladbach in Borussia Park.
Volledig scherm
De 'Pappkameraden' van Borussia Mönchengladbach in Borussia Park. © BSR Agency

Johan Vullings is voor even een van de tienduizenden kartonnen fans van Gladbach

GLADBACH/VIERLINGSBEEK - Zijn seizoenkaart van Borussia Mönchengladbach is voor even niets waard, nu duels in de Bundesliga vanwege het coronavirus zonder publiek worden afgewerkt. De thuiswedstrijd tegen Bayer Leverkusen bekijkt Johan Vullings zaterdag dan ook op televisie. Al zal de trainer van Volharding óók in het Borussia Park aanwezig zijn. Als pop welteverstaan.

Zijn beeltenis is namelijk op karton afgedrukt en op zijn staplek in het stadion geplaatst, tussen de tienduizenden andere Gladbach-fans die meedoen met de ludieke actie van de supportersclub. 

,,Een fantastisch, supergrappig idee”, vindt Vullings. ,,De slogan luidt ‘Ben erbij, desondanks’, zo voelt dat voor mij ook. Alsof ik echt in het stadion sta, mijn club via mijn dubbelganger kan aanmoedigen.”

1900 eurocent

De kosten waren 1900 eurocent, verwijzend naar het jaartal van de oprichting van Gladbach. De helft wordt gebruikt voor productie van de poppen, met de rest worden bedrijven uit de regio ondersteund.

,,Ik kijk ernaar uit om mezelf als pop in het stadion te zien. Ik verwacht dat de tv-regisseur daar aandacht aan besteed. Dat hij inzoomt op de Pappkameraden.”

Van de stadionspeaker verwacht Vullings ook veel. ,,Die is een echte animator, zo gek als een deur”, zegt de Venraynaar lachend. ,,Die zal op de een of andere manier doen alsof het publiek er gewoon is.”

Dat publiek zal er volgend jaar weer zijn in Duitsland, hoopt Vullings. ,,Ik ga mijn seizoenskaart voor volgend seizoen hoe dan ook verlengen.”

Volharding-trainer Johan Vullings.
Volledig scherm
Volharding-trainer Johan Vullings. © Ed van Alem

Amateurvoetbal