Volledig scherm
Jordie van der Laan (rechts) schermt de bal af voor Telstar, vorige week in de oefenwedstrijd tegen FC Den Bosch. Verdediger Stefan Velkov loert op de bal. © Johan Meijboom/Orange Pictures

Jordie van der Laan aast bij Telstar op zijn eerste goal als prof

CUIJK - Jordie van der Laan staat voor een grote overgang. De 24-jarige voetballer uit Cuijk tekende voor één jaar bij profclub Telstar. De eerstedivisionist probeert de spits direct speelgerechtigd te krijgen.

Niet naar de sportparken in Hoek, Eemdijk, Lisse of Noordwijk, maar de stadions in Nijmegen, Kerkrade en Enschede. Van der Laan verruilt het amateurvoetbal alsnog voor het profvoetbal.

De spits maakt de stap van DOVO naar de eerste divisie, na een succesvolle proefperiode afgelopen week bij Telstar. De voetballer tekende voor één seizoen bij de club uit Velsen-Zuid, met de optie voor nog een jaar.

Langgekoesterde wens

Het is een hele verandering voor de 24-jarige Cuijkenaar, maar ook een langgekoesterde wens die in vervulling gaat. ,,Toen ik op jonge leeftijd in de jeugdopleiding bij PSV speelde, had ik natuurlijk de hoop ooit het profvoetbal te halen”, zegt Van der Laan. ,,Maar omdat ik ook alweer snel terugkeerde bij JVC Cuijk en daarna in het amateurvoetbal belandde, had ik niet verwacht deze stap nog te maken. Dit is echt een droom die uitkomt.”

Tijd om er lang bij stil te staan heeft de goaltjesdief niet, want zijn nieuwe club probeert Van der Laan zo snel mogelijk klaar te stomen voor de competitie, die komende vrijdag begint.

Doelpunten

Quote

Doelpunten is waar een spits op wordt afgerekend, zo simpel is het

Jordie van der Laan

Mogelijk maakt hij deze week al zijn debuut in het duel bij RKC Waalwijk. ,,Als het papierwerk op tijd rondkomt, is het aan de trainer om dat te bepalen. De club doet er alles aan om mij speelgerechtigd te krijgen. Bovendien train ik direct volledig mee. Ik kijk uit naar mijn eerste wedstrijd.”

Hij weet wat ze in Velsen-Zuid van hem verwachten en wat hem te doen staat. ,,Ik moet zorgen dat ik snel ga scoren en een basisplek afdwing. Doelpunten is waar een spits op wordt afgerekend, zo simpel is het.”

Vertrek bij DOVO

Het is de tweede ‘transfer’ die de Noord-Brabander in korte tijd maakt. Na een succesvol seizoen bij derdedivisionist JVC (28 doelpunten in competitie, play-offs en beker) werd er aan hem getrokken. Uiteindelijk viel de keuze op DOVO uit de derde divisie zaterdag, maar wel met een clausule voor het geval er een profclub zou komen.

,,Voor DOVO is het vervelend, maar ik heb deze stap wel uitgebreid besproken op de club. Ik moet uiteindelijk aan mezelf denken en kijken wat voor mij het beste is.”

Van der Laan woont momenteel nog bij zijn ouders in Cuijk, maar trekt de komende maanden in bij zijn broertje Julian. Hij studeert in Utrecht en heeft daar een appartement. ,,Vanaf daar is het ongeveer veertig minuten rijden, dus dat is prima te doen. We kijken of het ons bevalt, ik kan altijd nog iets voor mezelf zoeken.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal