Volledig scherm
JVC Cuijk eerder dit seizoen tegen OFC. © Ed van Alem

JVC Cuijk moet na nieuwe nederlaag nog knokken voor lijfsbehoud

CUIJK - De toekomst van JVC Cuijk is niet alleen op financieel vlak onzeker. Ook in de derde divisie is het team van trainer Ferdi Akankan nog niet veilig. Na de nederlaag van zondag tegen titelkandidaat TEC (0-4) heeft de Cuijkse derdedivisionist lijfsbehoud nog wel in eigen hand.

Dat komt doordat concurrent EVV in de laatste minuut verloor van Quick’20 (1-0). Met nog één speelronde te gaan is het verschil één punt (39 om 38). De Cuijkse formatie moet volgende week resultaat boeken tegen OJC Rosmalen om zeker veilig te zijn. De ploeg uit Echt heeft een beter doelsaldo dan de Cuijkenaren.

Tegen nummer twee TEC (de Tielse club promoveerde vandaag naar de tweede divisie) ging het na vijf minuten al mis. JVC-doelman Dani Centen legde TEC-speler Nick Hak neer in het strafschopgebied, Serhat Koç benutte de penalty. Later sloeg TEC opnieuw toe. Nadat een rake vrije trap van Rik Renirie was afgekeurd (hinderlijk buitenspel), scoorde Robby Holder: 0-2.

Het geplaagde JVC probeerde tegen TEC vooral verdedigend op de been te blijven en uit de omschakeling toe te slaan. Invaller Ali Özdemir kreeg op die manier twee kansen na rust, maar na een uur spelen besliste Matthieu van den Assem het duel voor TEC: 0-3. Renirie schoot daarna nog een vrije trap richting de kruising, maar de inzet van de JVC-aanvaller werd gestopt. Hak scoorde vijf minuten voor tijd de 0-4.

Als JVC in de nacompetitie belandt, zou dat een nieuw hoofdstuk zijn in een roerig seizoen. Eerder deze maand botste het bestuur van JVC met de technische commissie over het te besteden budget voor volgend seizoen. Overeenkomsten waren niks meer waard, het overgrote deel van de huidige selectie vertrekt naar andere teams. JVC laat de leden tijdens een vergadering op 27 mei beslissen over de toekomst van het eerste zondagteam. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal