Volledig scherm
Het elftal van JVC Cuijk voor de thuiswedstrijd tegen Blauw Geel’38, afgelopen seizoen. © Ed van Alem

JVC Cuijk oefent in voorbereiding tegen NEC en Jong FC Den Bosch

CUIJK - JVC Cuijk begint over krap twee weken aan het nieuwe seizoen. Trainer Ferdi Akankan staat op dinsdag 17 juli voor de eerste training met zijn team op het veld.

Ali Özdemir en Sjors Broenland van het zaterdagteam van JVC krijgen in de voorbereiding de kans zich te bewijzen bij de Cuijkse derdedivisionist. De ploeg is niet meer op zoek naar verdere aanwinsten.

Jonge kern

,,We hebben bewust gekozen voor een jonge kern”, zegt Akankan. ,,Het kan zijn dat als één van de spelers van het zaterdagteam het goed doet, we diegene overzetten. Helaas is het niet mogelijk om in zowel het zaterdagteam als bij ons te spelen.”

Op 29 juli (14.00 uur) is de eerste oefenwedstrijd, op eigen veld tegen Jong FC Den Bosch. JVC oefent daarnaast op 3 augustus thuis (19.00 uur) tegen eerstedivisionist NEC. Van 7 tot 11 augustus doet de ploeg mee aan het Gerrit Langeveld Toernooi in Groesbeek bij De Treffers.

KNVB-beker

Op 18 of 19 augustus staat de voorronde van de KNVB-beker op het programma, de tegenstander wordt morgen via de loting bij de voetbalbond bepaald.

,,Als we een ronde doorkomen spelen we op 22 augustus weer voor de beker, een week later begint de competitie al. We willen goed voor de dag komen in de KNVB-beker, daarom beginnen we zes weken voor de competitie met de voorbereiding. Mogelijk plannen we nog een oefenduel.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal