Volledig scherm
Het zaterdagteam van JVC Cuijk viert de promotie naar de derde klasse. © Ed van Alem

JVC Cuijk promoveert, coach Van Dreumel stopt er direct mee

CUIJK - Het zaterdagteam van JVC Cuijk promoveert naar de derde klasse. De Noord-Brabantse ploeg won zaterdag de finalewedstrijd in de nacompetitie van Stroe: 3-0. Trainer Eric van Dreumel kondigde meteen zijn afscheid aan na de zege.

Doordat JVC dit seizoen als tweede eindigde in de vierde klasse A, hoefde de equipe maar één duel te spelen in de play-offs.

Al na elf minuten voetballen opende aanvoerder Sjors Broenland de score voor JVC. De middenvelder schoot een vrije trap hard laag binnen.

Gevaar corners

Het goede begin kreeg daarna niet direct een vervolg. Vooral in de lucht was de Gelderse uitploeg sterker, uit bijna iedere hoge voorzet of corner volgde een kopkans.

Na rust miste Mark Koudijs een enorme kans op de gelijkmaker voor Stroe. Zijn inzet voor open doel ging wild naast.

Goal Van Dreumel

Het was uiteindelijk Dani van Dreumel die zijn ploeg naar de promotie schoot. Hij brak na een pass van Dirks door de defensie en rondde af: 2-0. In de laatste minuut maakte Ali Özdemir nog de 3-0.

Het zaterdagelftal van JVC (dit seizoen opgericht) stond onder leiding trainersduo Dennis Koenders en Eric van Dreumel. Die laatste stopt op zijn hoogtepunt en draagt het team over aan Koenders.

Doorstoten

,,Het grote doel is bereikt”, zei Koenders na afloop. ,,Spelers die doorstoten uit de landelijke divisies, jeugdspelers, schuiven soms door naar ons. Wij kunnen ze nu een mooi podium bieden.” 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal