JVC Cuijk spoelt kater weg

OLDENZAAL - JVC Cuijk heeft de kater na de vroege uitschakeling in de KNVB-beker tegen Koninklijke HFC weggespoeld met een 1-2 overwinning in de openingswedstrijd in de derde divisie tegen Quick'20.

De ploeg van de nieuwe trainer Ferdi Akankan begon sterk in Oldenzaal en kwam halverwege de eerste helft door een juweel van een doelpunt op voorsprong. Rik Renirie haalde vanaf de punt van het strafschopgebied verwoestend uit. Kort na rust schoot de aanvaller van nog iets verder, maar ditmaal bleef de bal via de vingertoppen van de Twentse sluitpost en de lat uit het doel. Even later werd het toch 0-2 toen Renirie na een verdedigingsfout van de thuisclub breed legde op Lars Loermans, die simpel scoorde.

Diezelfde speler was dichtbij een derde treffer, maar een verdediger van Quick ’20 haalde bal knap voor de doellijn weg. Nadat invaller Bars ter Horst in de 73ste minuut met een kopbal tegen scoorde, kreeg JVC het in de slotfase nog benauwd, maar doelman Yorrit Kanters hield de Cuijkse ploeg met een paar knappe reddingen overeind.

Volledig scherm
Rik Renirie, de man die een groot aandeel had in beide treffers van JVC Cuijk. © Ed van Alem
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal