Volledig scherm
Ook Aleksander Lejic (rechts), aanvoerder Jurre Grotenhuis (tweede rechts) en Stan Broenland van JVC Cuijk in de met 4-0 verloren thuiswedstrijd tegen OFC van vorige week. © Ed van Alem

JVC legt de leden drie opties voor, waaronder stoppen met het eerste elftal

CUIJK – Het bestuur van JVC Cuijk heeft de leden maandagavond tijdens de algemene ledenvergadering drie opties voorgelegd voor komend seizoen. Opheffen van het eerste zondagteam is een mogelijkheid. De leiding van de Cuijkse voetbalvereniging ging in gesprek met de leden vanwege de financiële problemen bij de club en de onrust rondom het eerste elftal.

Stoppen met het eerste zondagelftal, dat uitkomt in de landelijke derde divisie, wordt gezien als uiterste scenario. De leden kiezen er dan voor verder te gaan met het zaterdagelftal (derde klasse) als vlaggenschip van de vereniging.

Status aparte

Een andere optie is dat zich nog een nieuwe sponsor aandient en het team op de oude voet verder gaat. Het laatste scenario is dat het zondagteam van JVC in de derde divisie blijft, maar dat het elftal de status aparte binnen de vereniging kwijtraakt. De voetballers worden dan niet meer betaald.

Dat laatste scenario heeft de voorkeur van het bestuur, liet de clubleiding eerder weten via een verklaring.

50.000 euro

De onrust bij JVC is ontstaan nadat het bestuur en de technische commissie (tc) onlangs met elkaar botsten. De tc had al (mondelinge) overeenkomsten afgesloten met spelers en trainersstaf voor volgend seizoen, terwijl er volgens het bestuur geen geld voor was. Het bestuur stelt dat er een gat is van 50.000 euro. De clubleiding besloot daarom op de rem te trappen en de overeenkomsten ongeldig te verklaren.

Van de huidige spelersgroep vertrekken bijna alle spelers naar andere clubs. Ook trainer Ferdi Akankan vertrekt, hij gaat naar eersteklasser Woezik in Wijchen.

Twee weken bedenktijd

De leden krijgen twee weken bedenktijd. Tijdens een nieuwe algemene ledenvergadering moet duidelijk worden welke optie de voorkeur heeft.

De club maakt het huidige seizoen af. De derdedivisionist is nog niet veilig. Het team staat twee punten boven de nacompetitieplaatsen, met nog twee duels te gaan.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal