Volledig scherm
JVC-coach Dennis Straatman gebaart op de training, met op de voorgrond Stan Broenland. © Ed van Alem

JVC op stoom: elfde seizoenszege is stunt tegen SKV

CUIJK - JVC Cuijk heeft de derde ronde van de districtsbeker bereikt. Het zaterdagteam, de enige voetbalploeg uit de regio die bekert in district Oost, was op eigen veld te sterk voor SKV: 1-0.

Door dat resultaat is JVC nog altijd foutloos dit jaar. Van de elf wedstrijden zegevierde het elftal van trainer Dennis Straatman er zeven in de vierde klasse A en vier in de districtsbeker (waaronder drie in de poulefase).

Met SKV werd opnieuw een klasse hoger spelende club uit de districtsbeker gekegeld. Eerder dit seizoen was JVC al te sterk voor De Treffers. Tegen SKV uit Wageningen kroonde Jasper Vink zich tot matchwinnaar. Hij kopte een vrije trap van Jacky Chi raak.

Potentie

,,In alles was dit duel een klasse hoger dan een competitiewedstrijd”, vond Straatman. ,,Een groot verschil was dat we nu werden vastgezet, terwijl in de competitie juist ploegen inzakken tegen ons. Tegen SKV hebben we laten zien dat we in de derde klasse thuishoren.”

Straatman sprak lovend over Thomas Hollman. De doelman van het Onder 17-team speelde aangezien Mick van Balkum met een schouderkwetsuur kampt. ,,Thomas deed het fantastisch. Hij speelde vorig jaar nog in de JO17-2, maar is altijd al een technisch prima keeper geweest met een enorme drive. Nu hij bijna volgroeid is, komt zijn potentie eruit.”

  1. Scheids drie maanden geschorst na uitspraak over 'tien kleine negertjes die omvallen’

    Scheids drie maanden geschorst na uitspraak over 'tien kleine negertjes die omvallen’

    ZEIST - De KNVB heeft scheidsrechter Jan Tielen een schorsing opgelegd van drie maanden waarvan een maand voorwaardelijk, met een proeftijd van twee jaar. De onafhankelijke tuchtcommissie amateurvoetbal bestraft de arbiter voor zijn uitlatingen bij het duel tussen SIOL en Juliana Mill in de vierde klasse H (district Zuid 2) van eind oktober. Hij had gezegd dat de spelers van de thuisclub uit Katwijk ‘tien kleine negertjes lijken die omvallen’.

Amateurvoetbal