Volledig scherm
Engin Güngör (met bal) stoomt op namens JVC Cuijk. © Ed van Alem

JVC-speler Engin Güngör zes duels geschorst voor beledigen scheidsrechter

CUIJK - Het seizoen zit erop voor Engin Güngör. De aanvaller van JVC Cuijk is voor zes duels geschorst door de KNVB. De speler van de Cuijkse voetbalclub kreeg rood in het competitieduel met OFC (0-4 verlies), anderhalve week geleden. Hij gaat niet in beroep.

Güngör krijgt de schorsing voor het beledigen van de scheidsrechter en het bedreigen van de tegenstander. De voetballer maakte na zijn rode kaart de scheidsrechter uit voor racist.

Spijt

De aanvaller van JVC heeft spijt van zijn woorden. ,,De tegenstander zei in eerste instantie ook iets tegen mij, daar reageerde ik op. Vervolgens kreeg alleen ik rood. Toen heb ik in mijn woede de scheidsrechter racist genoemd, dat had ik niet moeten doen’’, zegt de 32-jarige Nijmegenaar. ,,Over wat er gezegd is tussen mij en de OFC-verdediger is het zijn verhaal tegen de mijne. Beroep aantekenen heeft daarom weinig zin.”

Door de schorsing mist Güngör de laatste twee competitiewedstrijden tegen TEC en OJC Rosmalen. Ook is hij geschorst in de eventuele nacompetitie.

Nieuwe club

De schorsing blijft staan voor volgend seizoen, indien hij de resterende wedstrijden dit seizoen niet kan uitzitten. Güngör neemt de schorsing dan mee naar een nieuwe club, want hij vertrekt bij JVC. ,,Erg jammer dat het zo eindigt. Er zat veel frustratie bij. De komende twee maanden neem ik rust, er lopen wel gesprekken met nieuwe clubs.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal