Volledig scherm
Jacky Chi (tweede links) tijdens een loopoefening bij JVC Cuijk. Geheel links Ali Özdemir. © Ed van Alem

JVC trapt af onder Akankan, ook Chi doet direct volop mee

CUIJK – Met een nog incomplete selectie is JVC Cuijk de voorbereiding op het nieuwe seizoen begonnen. Trainer Ferdi Akankan stond dinsdagavond met een groep van veertien voetballers op het veld. Opvallende aanwezige was Jacky Chi.

Middenvelder Chi is één van de nieuwelingen bij de derdedivisionist. De 25-jarige middenvelder keerde terug bij zijn oude club, na een periode bij Woezik.

In Wijchen speelde hij het voorbije seizoen niet één wedstrijd door een zware knieblessure. In mei 2017 schoot de knieschijf in zijn rechterknie uit de kom.

Rustig opbouwen

Volledig scherm
De nieuwe trainer Ferdi Akankan doceert. © Ed van Alem

,,Ik zou in eerste instantie maar met een beperkt aantal oefeningen meedoen”, zei Chi. ,,Ik ben blij dat het zo goed ging, alleen weet ik ook dat ik nog lang niet wedstrijdfit ben. Ik denk in de loop van dit seizoen weer te kunnen spelen, we bouwen het rustig op.”

Van de vaste waardes ontbraken onder anderen Rik Renirie, Stan Broenland Furkan Alakmak nog bij JVC. Ali Özdemir van het eerste zaterdagteam trainde wel mee. De topscorer van het zaterdagteam krijgt in de voorbereiding een kans bij de zondagelftal. Ook Sjors Broenland van JVC-zaterdag haakt aan, maar hij ontbrak de eerste training nog.

Trainer Akankan

Trainer Akankan was wellicht de opvallendste nieuweling. De oud-spits die in het verleden twaalf jaar voor JVC voetbalde is de opvolger van Ruud Kaiser. Akankan komt over van Quick 1888, waarmee hij na een succesvol begin afgelopen seizoen uit de eerste klasse degradeerde.

JVC speelt volgende week zondag de eerste oefenwedstrijd, tegen Jong FC Den Bosch.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal