Jacky Chi stoomt op namens JVC.
Volledig scherm
Jacky Chi stoomt op namens JVC. © Ed van Alem

JVC voelt zich gestraft: ‘KNVB kiest voor de makkelijkste weg’

CUIJK - JVC Cuijk kan opnieuw beginnen. Het enige zaterdagteam in de regio speelt na de zomer namelijk weer in de vierde klasse, door het besluit van de KNVB om het huidige seizoen niet uit te spelen en niemand te laten promoveren.

,,Vorig jaar hebben we bewust een nieuwe start gemaakt”, wijst coach Dennis Straatman op het stoppen van het topamateurteam van de club en de nieuwe start op het laagste niveau van het zaterdagvoetbal. ,,Het voelt alsof we zijn gestraft, zonder dat iemand daar wat aan kan doen.”

Zijn ploeg ging aan kop van de vierde klasse A en had al een periodetitel op zak. ,,De KNVB had het heel anders moeten oplossen. De bond had België moeten kopiëren, de huidige koplopers zijn daar kampioen. Maar de KNVB heeft voor de makkelijkste weg gekozen. Zo worden wij van een winnaar een verliezer.”

JVC onderzoekt of er een uitweg is. ,,We gaan bij de bond aangeven dat we heel graag willen promoveren. Aan elke kleine kans houden we ons vast. Zo valt DFS Opheusden (nu eersteklasser, red.) weg. Laat die plek maar komen.”

Amateurvoetbal