Volledig scherm
Archiefbeeld: JVC - Cito © Ed van Alem

JVC walst over Cito heen

OSS – Het bezoek aan hekkensluiter Cito heeft voor de zaterdagvoetballers van JVC geen problemen opgeleverd. De Cuijkse koploper van de vierde klasse A was ondanks een vroeg opgelopen achterstand met 1-8 te sterk voor de club uit Oss.

„Het was lastig voetballen op een heel matig veld. Al gebiedt de eerlijkheid te zeggen dat ons spel net zo matig was”, sprak JVC-aanvoerder Jacky Chi.

Al na drie minuten spelen opende de thuisploeg de score. Halverwege de eerste helft kwam JVC langszij door een doelpunt van Jasper Vink. Vlak voor rust kreeg een Cito-speler een directe rode kaart kreeg na een opstootje en kort daarna benutte Ali Özdemir een strafschop.

„In het begin hadden we het lastig met hun opportunistische manier van spelen. Nadat we scoorden, ging het tempo omhoog en uiteindelijk had de score, zonder goed te spelen, nog veel hoger kunnen uitvallen.”

Na de pauze gooide Kevin Brandts de wedstrijd met twee doelpunten op slot waarna Vink, Özdemir en invaller Jeroen Dirks (twee keer) ook nog een duit in het zakje deden.

Volgende week is JVC vrij vanwege het oneven aantal teams in de competitie.

Amateurvoetbal