Volledig scherm
Jesse Edge zet in het shirt van Achilles’29 de achtervolging in op Wimilio Vink van TEC. © Remko Kool/Pro Shots

JVC ziet in Edge ideale vervanger van 'wereldreiziger' Peters

CUIJK - JVC Cuijk wil Jesse Edge vastleggen. De 23-jarige verdediger uit Nieuw-Zeeland moet bij de derdedivisionist de opvolger worden van Timo Peters. De Limburger maakt nog deel uit van de JVC-selectie, maar vertrekt eind september voor minimaal een halfjaar op wereldreis.

Edge traint al enige tijd mee bij het team van trainer Ferdi Akankan. Hij zit momenteel zonder club. De voorbije anderhalf jaar voetbalde Edge voor Achilles’29 uit Groesbeek. Eerder deze zomer hield hij zijn conditie op peil bij Team VVCS, het elftal voor werkloze contractspelers. Akankan bevestigt dat hij Edge graag aan zijn selectie wil toevoegen. Deze week staan enkele gesprekken gepland.

International Nieuw-Zeeland

,,We zullen zien wat er gebeurt”, reageert Edge. ,,Ik ben hier in Europa om carrière te maken. Daarvoor zal ik de juiste stappen moeten zetten. Ik zal erover in gesprek gaan met mijn familie en manager. Het is belangrijk dat ik de juiste beslissing neem. Ik ben nog steeds international van Nieuw-Zeeland. En bovendien ben ik nog in gesprek met andere clubs buiten Nederland. Nog niets is beslist.”

Rondreis Peters

JVC heeft de tijd. De komende zes duels kan Akankan nog beschikken over Peters. ,,Ik ga vanaf 26 september werken en reizen combineren”, zegt Peters (20), die sinds de B1 (onder 17 jaar) in Cuijk voetbalt.

,,Eerst vertrek ik naar Hongkong, aansluitend ga ik naar Australië. Ik heb een plek gevonden in de sales, mijn specialisatie. Deze kans wil ik pakken. Hier heb ik altijd al van gedroomd. Ik heb veel zin in dit avontuur.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal