Trainer John Klaassens van Holthees-Smakt geeft een van zijn spelers een aai over de bol.
Volledig scherm
Trainer John Klaassens van Holthees-Smakt geeft een van zijn spelers een aai over de bol. © Ed van Alem

Klaassens stopt ‘met pijn in het hart’ bij Holthees

HOLTHEES - John Klaassens vertrekt na drie seizoenen bij Holthees-Smakt. Na een gesprek met de technische commissie heeft de 56-jarige oefenmeester uit Leunen besloten om zijn aflopende contract bij de Brabants/Limburgse voetbalclub niet te verlengen.

Klaassens twijfelde, maar koos toch voor het einde van de samenwerking.

,,Met pijn in het hart. Ik mag nu werken met een fijne groep jongens en een fantastische staf bij een prachtige club in een hechte gemeenschap, maar doordat er nog veel onzekerheid is over de invulling van de selectie voor volgend seizoen heb ik besloten dat het na drie jaar mooi is geweest.”

Onder Klaassens’ leiding eindigde Holthees de afgelopen twee seizoenen in de middenmoot van de vijfde klasse. Momenteel staat de ploeg op de vijfde plaats in de vijfde klasse F.

,,Van de supporters tot aan het kopje soep van het kantinepersoneel. Ik ga alles en iedereen missen. Het zou geweldig zijn als we onszelf en de supporters kunnen belonen met het behalen van nacompetitie, maar ook wanneer dit niet lukt, zal ik mijn periode hier nooit vergeten.”

Klaassens was eerder als keeperstrainer werkzaam bij onder meer Volharding, de jeugdacademie van NEC en de KNVB. Als hoofdtrainer zwaaide hij de scepter bij SV Lottum en Montagnards.

Amateurvoetbal