Volledig scherm
De spelers van Gassel juichen na een doelpunt tegen Estria. © Ed van Alem

KNVB bepaalt: Gassel promoveert tóch naar de vierde klasse

GASSEL - Gassel gaat via een omweg alsnog de vierde klasse in. De dorpsclub uit de gemeente Grave, afgelopen zondag uitgeschakeld in de nacompetitie door Heijen, is door de KNVB aangewezen om een opengevallen plek in te vullen.

Zo heeft Gassel alsnog de historische promotie binnen. Niet eerder speelde de voetbalploeg hoger dan de vijfde klasse.

Gassel profiteert van het wegvallen van Jong De Graafschap uit de hoofdklasse. De Doetinchemse club trok het beloftenteam terug uit de landelijke voetbalpiramide, om weer terug te keren naar de gesloten beloftencompetitie. Daardoor komt er op elk niveau een extra plaats vrij.

Beste verliezend finalist

Omdat de play-offs voor een plek in de vierde klasse al gespeeld zijn, heeft de KNVB de ‘beste verliezende finalist’ (bepaald naar aanleiding van de resultaten in deze nacompetitie na 90 minuten, verlengingen niet meegenomen) aangewezen als ploeg die doorschuift.

Gassel is daarmee de gelukkige, na de 5-3 zege in Heijen en de 1-3 nederlaag op eigen veld een week later.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal