Volledig scherm
Vreugde bij SSS na de late gelijkmaker, twee seizoenen geleden in Overloon. © Ed van Alem

KNVB zet streep door traditie: geen SSS-Volharding op eerste speeldag

OVERLOON/VIERLINGSBEEK - SSS’18 gaat contact zoeken met de KNVB. Reden is dat de voetbalbond een streep heeft gezet door de jaarlijkse seizoensouverture van de Overloonse voetbalclub tegen buurman Volharding.

Doordat de KNVB het verzoek van SSS en Volharding negeert komt er een einde aan een lange traditie.

Al sinds 2009 staat de Brabantse burenruzie bij de competitiestart op de rol: in de laatste negen seizoenen was dat zeven keer het geval.

In de seizoenen 2013/14 en 2015/16 speelde SSS in de eerste klasse en Volharding een niveau lager. De eerste derby komend seizoen staat nu gepland voor 2 december in Vierlingsbeek, op 21 april volgt de terugwedstrijd in Overloon.

Verrassing

SSS eist opheldering van de KNVB, laat voorzitter Adrie van de Pas weten. ,,Dat we niet beginnen met de derby is een teleurstelling”, zegt hij.

,,We hebben de afspraak met Volharding dat we de eerste wedstrijd van het seizoen om en om organiseren. Dit seizoen waren wij aan de beurt. Het is voor het eerst dat de KNVB niet meewerkt. In dat opzicht komt dit besluit ook als een verrassing. Nu is het te hopen dat er op 21 april voor beide ploegen nog iets op het spel staat.”

Clubkas

Volledig scherm
De spelersopkomst in Overloon twee jaar geleden. © Ed van Alem

De derby trekt zo’n 1.000 tot 1.500 man en is daarmee ook goed voor de clubkas. Hoeveel het duel de club doorgaans financieel oplevert, wil Van de Pas niet zeggen. Bestuurslid John Achten van Volharding evenmin.

,,Als het op 21 april nog om de knikkers gaat, dan kan het zomaar een sportief en financieel betere derby zijn dan een op de eerste speeldag”, zegt Achten. ,,We hebben het er intern over gehad. In onze ogen is het niet verkeerd dat de derby later plaatsvindt.”

Maar, zo stelt Achten, het is het niet zo dat Volharding het verzoek van SSS geweigerd heeft de derby op de eerste speeldag te spelen. ,,Ik snap dat die geruchten gaan. De laatste drie openingswedstrijden tegen SSS hebben we niet gewonnen. Maar we hebben een gentleman’s agreement met SSS en daar houden we ons aan. Ook de wedstrijd Venray-Wittenhorst is aangevraagd voor de eerste speeldag en door de KNVB geweigerd.”

Te laat

Volgens een woordvoerder van de KNVB ligt de fout bij SSS. ,,Het verzoek kreeg de competitieleider pas binnen nadat de nummering al klaar was. Het kon helaas niet meer aangepast worden, zonder dat het gevolgen zou hebben voor andere teams in de poule.”

SSS beweert daarentegen dat het verzoek al twee maanden geleden is gedaan.

Volledig scherm
De volle tribune in Vierlingsbeek, voor de derby tussen Volharding en SSS’18. © Theo Peeters
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal