Volledig scherm
Koen Verlinden van SSS’18 vlak na zijn treffer tegen Vianen Vooruit. © Ed van Alem

Koploper SSS’18 neemt revanche op Vianen Vooruit

OVERLOON - SSS’18 won zondag de topper tegen Vianen Vooruit in de tweede klasse H: 3-0. De koploper uit Overloon nam daarmee revanche voor de nederlaag (4-1) eerder dit seizoen. Sinds die wedstrijd bij Vianen Vooruit eind oktober is SSS’18 ongeslagen. De zege op de streekgenoot was de elfde partij op rij zonder verlies voor de thuisploeg.

Vianen Vooruit is ook bezig aan een uitstekend seizoen. De gepromoveerde ploeg staat op de derde plaats, maar door de nederlaag staat SSS’18 nu wel zeven punten voor met een wedstrijd minder gespeeld. De Overloonse ploeg heeft vier punten voorsprong op achtervolger Helvoirt (35 om 31).

De wedstrijd tussen de twee verrassend goed presterende ploegen ging bij vlagen gelijk op, maar SSS’18 was dodelijk in de afronding. Bij Vianen Vooruit ontbrak het te vaak aan een goede eindpass. De thuisploeg kwam gelukkig op voorsprong via Koen Verlinden na ruim twintig minuten spelen.

Hij gleed de bal via een been van een Vianen-verdediger binnen bij de tweede paal, na een voorzet die door veel verdedigers werd gemist. Tien minuten voor de pauze kopte Bas Joosten de 2-0 binnen na een scherpe voorzet van Frits Lucassen.

Vijf minuten na rust besliste Verlinden het duel met een fraaie actie. Na een pass van Joosten sneed hij het strafschopgebied binnen en schoot hard raak. Daarna speelde SSS’18 het duel vakkundig uit.   

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal