De muur van JVC Cuijk wordt gepasseerd bij een vrije trap, in de thuiswedstrijd tegen Dongen eerder dit seizoen.
Volledig scherm
De muur van JVC Cuijk wordt gepasseerd bij een vrije trap, in de thuiswedstrijd tegen Dongen eerder dit seizoen. © Ed van Alem

Leden nagenoeg unaniem: JVC Cuijk stopt met topvoetbal

CUIJK - JVC Cuijk stopt met voetbal op hoog niveau. De leden zien geen draagvlak meer voor het eerste zondagteam. De Cuijkse voetbalclub kampte met een begrotingstekort van 50.000 euro voor het team, dat uitkomt in de derde divisie (vierde niveau).

De leden hebben zich maandagavond tijdens een extra ledenvergadering uitgesproken.

Het bestuur besloot vorige week al te stoppen met betalen bij het eerste team. De clubleiding zag nog twee mogelijkheden: het elftal terugtrekken of toch op topniveau doorgaan maar dan zonder budget.

Unaniem

,,Met een bloedend hart, maar bijna unaniem is nu besloten voor deze optie”, laat woordvoerder Theo Heiltjes weten.

JVC zou eigenlijk om lijfsbehoud in de zondagse derde divisie gaan spelen via de nacompetitie. ,,We hebben van tevoren al geïnformeerd bij de KNVB over de te spelen nacompetitie, maar we hebben nog geen antwoord of we die wedstrijden kunnen laten schieten. Dat is dus nog even afwachten.”

Toekomst

JVC heeft nu twee opties voor volgend seizoen. De ene mogelijkheid is om verder te gaan met het zaterdagteam, dat uitkomt in de derde klasse. Dat wordt dan het vlaggenschip van de club.

De andere optie is om over twee seizoenen (vanaf het seizoen 2020-2021) verder te gaan in de vijfde klasse op zondag. Heiltjes: ,,We gaan nu kijken wat het beste is voor de club. Die beslissing gaan we snel nemen.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal