Volledig scherm
Paul Cuppen als trainer van Hapse Boys. © Ed van Alem

Leunen: Cuppen per direct weg, Van Sambeek nieuwe trainer

LEUNEN - Vincent van Sambeek is per 1 januari hoofdtrainer van voetbalclub Leunen. De 52-jarige Hapsenaar is momenteel nog werkzaam bij Olympia’18. Bij de Boxmeerse vierdeklasser heeft hij zowel het tweede elftal als de een jeugdteam onder zijn hoede.

Van Sambeek volgt bij de Limburgse vierdeklasser Paul Cuppen op. De oud-trainer van het Oeffeltse De Zwaluw en Hapse Boys gaat per direct aan de slag bij de KNVB als hoofd opleidingen voor de regio Zuid-Nederland. Hij moet daardoor zijn functie bij Leunen laten vallen.

“Dat ik hoofdtrainer word, is een droom die uitkomt”, vertelt Van Sambeek, die zes seizoenen bij Olympia werkzaam was. “Dat ik in de winterstop moet stoppen in Boxmeer verdient niet de schoonheidsprijs, maar Leunen heeft me twee weken geleden benaderd en ik kon deze kans gewoon niet laten liggen. Mij wacht een enorme uitdaging. Ik zou gek zijn als ik het niet zou doen.”

Van Sambeek tekent bij Leunen voor anderhalf seizoen met een optie voor nog een jaar. Hij is na Michel Kuijpers (Olympia) en Steef Peters (DSV) de derde trainer uit Haps in de vierde klasse F. Van Sambeek: “Op 2 april speel ik met Leunen tegen Olympia. Dat heb ik natuurlijk meteen opgezocht. Het is natuurlijk wel pikant dat Leunen in dezelfde competitie zit als Olympia.

Amateurvoetbal