Volledig scherm
Archiefbeeld: Mick Bogaard van Vianen Vooruit geeft een voorzet. © Ed van Alem

Meevaller Vianen Vooruit met snelle rentree van Bogaard

VIANEN - Mick Bogaard is eerder terug dan verwacht bij Vianen Vooruit. Vanwege een zware knieblessure meende de Cuijkenaar het komende seizoen bij de Brabantse voetbalclub volledig aan zijn voorbij te moeten laten gaan. Dat is niet het geval.

Na verschillende vervolgonderzoeken blijkt een rentree in oktober zelfs al haalbaar voor Bogaard bij de kersverse tweedeklasser.

Bij de eerste diagnose werd gesteld dat de 28-jarige spits de voorste kruisband van zijn linkerknie had afgescheurd en daarbij een scheurtje in het bot van zijn linkerknie had opgelopen. ,,Later bleek het slechts een scheurtje in de kruisband te zijn. Eentje die niet groot genoeg is om te opereren. Dat scheelt veel tijd in de revalidatie”, legt Bogaard uit. ,,Dan nog is het natuurlijk wel een flinke blessure. Ik ben er straks ruim negen maanden uit geweest, hè.”

Irritatie

Bogaard zat in de zomerstop niet stil. ,,Ik heb voor mezelf getraind, onder meer op het veld met Henry van Raaij, de hersteltrainer van Vianen Vooruit. Het gaat de goede kant op. De irritatie in mijn knie is nog niet helemaal over, maar dat gaat vanzelf, zo is mij verteld. Ik doe al mee met partijtjes, ga duels aan. De volgende stap is minuten maken. Maar dat duurt nog wel even. Ook omdat ik eerst nog op vakantie ga naar Colombia. Die reis heb ik geboekt toen ik hoorde dat mijn revalidatie anderhalf jaar duurde.”

Zwager

Na zijn vakantie staat hij samen op het veld met onder anderen zwager Jeroen Schepens, die overstapte van competitiegenoot Volharding uit Vierlingsbeek. ,,Bijzonder met hem in één team te spelen. Ik kom al tien jaar bij Jeroen over de vloer”, vertelt Bogaard, die een relatie heeft met de zus van Schepens. ,,We hebben toch al een superleuk team. Ik kijk ernaar uit om wedstrijden te mogen spelen. In oktober hoop ik echt terug te zijn, dan moet ik wel wedstrijdfit zijn.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal