Volledig scherm
PREMIUM
Sjors (links) en Stan Broenland van JVC Cuijk. © David van Haren

Mooiste herinneringen van broers Broenland aan papa komen uit verhalen van mama

De broers Stan en Sjors Broenland hebben een zwaar jaar achter de rug. De JVC’ers verloren vier maanden terug hun vader, die leed aan de ziekte van Alzheimer.

‘Hij was trots op jullie. Zeker weten.” Ze slikt en krijgt waterige ogen. Even is het stil aan de keukentafel. ,,Pap had dit wel mooi gevonden”, zegt Stan Broenland terwijl hij zijn broer Sjors aankijkt. Zijn moeder Marja knikt. 

,,Mijn vader heeft nooit geweten dat we dit seizoen samen zijn gaan spelen bij het zaterdagteam van JVC. We konden dat niet meer uitleggen. Daar was het te laat voor.”

Frans Broenland overleed vier maanden geleden aan de ziekte van Alzheimer. Hij werd slechts 64 jaar. ,,Pap zat al meer dan twee jaar in een verzorgingstehuis in Cuijk”, legt Stan (26) uit. ,,Het ging daarna snel slechter met hem. Als buitenstaander zou je daar enorm van schrikken, maar ik ging dat normaal vinden. Accepteerde het. Als pap had geweten hoe hij de laatste drie jaar leefde dan had hij dat zelf nooit aanvaard.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal