SSS'18-aanvoerder Wout Janssen (4) gaat een topduel aan tegen Deurne.
Volledig scherm
SSS'18-aanvoerder Wout Janssen (4) gaat een topduel aan tegen Deurne. © Ed van Alem

Na promotie op papier handhaving op papier voor SSS’18: ‘Echt bizar’

OVERLOON - Door het nietig verklaren van het voetbalseizoen vanwege het coronavirus komt SSS’18 ook komend seizoen uit op het hoogste districtsniveau. De ploeg uit Overloon handhaaft zich als troosteloze hekkensluiter van de eerste klasse D.

Slechts acht punten uit zeventien wedstrijden, liefst veertien verliespunten meer dan de eerste ploeg boven de streep. SSS had een mirakel nodig om degradatie dit seizoen te ontlopen. ,,We hebben ons gehandhaafd. Echt bizar”, reageert aanvoerder Wout Janssen. ,,Een zure handhaving, dat wel.”

Opvallend is het ook. Opnieuw heeft SSS de doelstelling behaald zonder te spelen. Na de promotie op papier vorig seizoen – de nacompetitiefinale verviel door het wegvallen van JVC Cuijk in de derde divisie – volgt handhaving op papier.

,,Eigenlijk komen we in de tweede klasse beter tot ons recht”, is Janssen eerlijk. ,,Maar we kunnen het volgend seizoen opnieuw een niveau hoger gaan proberen. Dat is nou eenmaal zo. Dan moeten we onszelf maar revancheren, want ik ben ervan overtuigd dat we beter kunnen dan we dit seizoen hebben laten zien.”

Amateurvoetbal