Olympia’18 al zeker van titel tijdens eigen kampioenswedstrijd

VideoBOXMEER - Olympia’18 is kampioen van de derde klasse D. De voetbalploeg uit Boxmeer pakte zondagmiddag nog voor het einde van de kampioenswedstrijd tegen Boekel Sport (2-2) de titel, door het gelijkspel van het eerder begonnen duel tussen concurrenten Avanti’31 en Schijndel (1-1).

Volledig scherm
De spelers van Olympia'18 vieren feest. © Dominique Pichel

Olympia keert zodoende komende zomer na 28 jaar terug naar de tweede klasse. De club was in het seizoen 1990/1991 voor het laatst actief op dat niveau. Twee jaar geleden was Olympia nog vierdeklasser. 

Douwe Zwaan geldt als de grote man van de kampioensploeg. De aanvalsleider maakte tegen Boekel Sport zijn 32ste (!) treffer van deze competitie. Hij tekende na 22 minuten voor de gelijkmaker, nadat Twan Merks de gasten met een fraai afstandsschot op voorsprong had gezet. Drie minuten na Zwaans doelpunt maakte Okki van Dalen de 2-1. Zwaan raakte zelf in de eerste helft nog de paal.

Na rust sloeg de spanning toe bij Olympia, net als vorige week in de uitwedstrijd tegen Constantia (0-1 zege). Dat resulteerde zelfs in de gelijkmaker van Boekel Sport. Tim Schuijers maakte de 2-2.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal