Volledig scherm
Archiefbeeld: Topscorer Douwe Zwaan van Olympia'18 neemt de bal aan, Excellent-verdediger Stephan Schellekens kijkt toe. © Ed van Alem

Olympia’18 stelt veertig goals voor Zwaan als nieuw doel

GEFFEN - Kampioen Olympia’18 liet maandag bij Nooit Gedacht (0-2) blijken nog niet verzadigd te zijn in de derde klasse D. Bij de club waar voormalig topspits Ruud van Nistelrooij zijn carrière begon, bouwde Douwe Zwaan verder aan zijn status van fenomeen van de regio. 

De spits maakte in Geffen zijn 34ste en 35ste doelpunt van het seizoen. ,,We hebben als team nieuwe doelen gesteld na het behalen van de titel. Een van die doelen is dat Douwe er veertig maakt, dat is anderhalve treffer per wedstrijd”, zei trainer Wil Beijer. ,,Douwe is een echte sportman. We kunnen met hem clubgeschiedenis schrijven door zoveel te scoren. Dan moeten we dat ook samen najagen.”

Excellent hield drie punten over aan de dubbel met Handel. De derdeklasser uit Oploo won zaterdagavond op eigen veld met 3-2 en verloor op tweede paasdag uit met 1-0. Excellent kreeg in Handel genoeg kansen om te scoren, maar dat lukte niet.

De opponent deed dat via Koen Fonken wel. ,,De gelukkigste heeft vandaag (maandag, red.) gewonnen. We waren aan elkaar gewaagd”, vond verdediger Nikky Cornelissen.

Vitesse’08 ging na een 1-0 voorsprong (doelpunt Bjorn Hendriks) hard onderuit tegen Schijndel: 2-6. De thuisploeg maakte net na rust nog wel de 2-3 via Onur Gençalioglu. ,,Maar toen was de puf er al uit”, gaf spits Gijs Giebels toe.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal