Nick Joosten van Volharding zet Olympiaan Sam Luppes de voet dwars in de derby.
Volledig scherm
Nick Joosten van Volharding zet Olympiaan Sam Luppes de voet dwars in de derby. © Ed van Alem

Olympia dendert van roze wolk, Volharding voelt pijn ondanks handhaving

BOXMEER/VIERLINGSBEEK - Voor Olympia’18 geen droomrentree in de tweede klasse én geen tweede titel op rij. Door het besluit van de KNVB om de competities per direct te schrappen vanwege het coronavirus blijft de Boxmeerse brigade met lege handen achter.

Olympia was in het jaar na de titel in de derde klasse D op koers voor het kampioenschap een niveau hoger. ,,Dit is mooi balen”, reageert verdediger Mitch Verstraaten, die met zijn ploeg aan kop stond van de tweede klasse H. ,,De KNVB had de eerste twee teams moeten laten promoveren.”

Zo gaat een topseizoen van Olympia zo de prullenbak in. ,,Het voelt alsof we alles voor niks hebben gedaan”, reageert Verstraaten. ,,Dat is zo lelijk. Ik had er alle vertrouwen in dat we eerste konden worden. We zullen nooit weten of het ons gelukt was. Dan moeten we volgend seizoen maar kampioen worden.”

Eigen kracht

Volharding ontloopt zo degradatie in een kwakkeljaar. ,,Ik kan nu wel stoer zeggen dat handhaving zonder deze beslissing ook wel was gelukt, maar het liefst hadden we dit op eigen kracht gedaan”, geeft aanvoerder Mark Blenckers van de Vierlingsbeekse formatie aan. ,,Dat we de competitie niet uit kunnen spelen doet pijn.”

Blenckers noemt het besluit van de KNVB om de competitie in deze crisissituatie af te breken logisch. ,,En de beslissing om geen promoties en degradaties toe te kennen, is het meest fair. In onze competitie was nog niets beslist. Een middenmoter had nog kampioen kunnen worden, zo dicht staat alles bij elkaar.”

Trainer Niels Voet van Vianen Vooruit, de andere club uit de regio in 2H, heeft daar weinig aan toe te voegen. ,,Ik denk dat de KNVB de juiste beslissing heeft genomen, de eerlijkste”, zegt hij. ,,Dit snapt elke club waarschijnlijk wel.”

Amateurvoetbal