Volledig scherm
Archiefbeeld van SSS’18 - Sportclub Susteren. © Theo Peeters

Pijnlijke entree in de eerste klasse voor SSS’18

OVERLOON - SSS’18 heeft de promotie naar de eerste klasse niet goed verteerd. De Overloonse voetballers verloren zondag in eigen huis met 4-0 van De Ster. De ploeg van trainer Ruud Vermeer is daardoor na drie duels nog puntloos, met een doelsaldo van 2 voor en liefst 13 tegen.

Ondanks weer een forse nederlaag houdt Vermeer vertrouwen in zijn elftal. ,,Er is werk aan de winkel, maar het siert de jongens dat ze, óók in een periode waarin het allemaal even wat minder gaat, hard blijven werken. We moeten als team groeien en wennen aan het hogere niveau. Ik weet zeker dat wij met deze groep punten gaan pakken en ons kunnen handhaven in de eerste klasse.’’

Tegen de formatie uit Stein was SSS de eerste helft zeker niet de mindere. Toch stond er na 45 minuten een tussenstand van 0-2 op het scorebord. ,,De kansenverhouding was de eerste helft in evenwicht”, analyseerde Vermeer. ,,We maken momenteel verdedigend helaas te veel fouten. Dat wordt op dit niveau nu eenmaal sneller afgestraft dan vorig seizoen in de tweede klasse. Daarnaast hebben we voorin te veel kansen nodig om tot doelpunten te komen.”

Halverwege de tweede helft viel de 0-3 na een individuele fout in de SSS-defensie en daarmee was het duel beslist. Vermeer: ,,We hebben vandaag over de hele wedstrijd ons niveau niet gehaald.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal