Volledig scherm
Menos-trainer Jef Vels op archiefbeeld. © Ed van Alem

Polen moeten voor impuls zorgen bij vijfdeklasser Menos

LANDHORST - Vijfdeklasser Menos gaat op de internationale toer. Na het recente trainingskamp in Duitsland, volgt nu de komst van de Pool Karol Kamski bij de club uit Landhorst.

Kamski (23) zal niet de enige buitenlandse nieuweling worden op sportpark De Peelvreugd. Menos heeft bij de UEFA ook een overschrijving aangevraagd voor een andere voetballer uit Polen.

Quote

Spelers hebben plots het gevoel dat ze serieus worden genomen

Jef Vels, Trainer Menos

,,De naam van die jongen geef ik nog niet prijs, pas als het officieel rond is. Ik wil andere clubs niet wijzer maken dan ze zijn”, zegt trainer Jef Vels. ,,Het duurt wat langer omdat hij op hoger niveau heeft gespeeld en zijn oude club nog goedkeuring moet geven.”

De Polen moeten voor een impuls zorgen bij de nummer laatst van vijfde klasse F van vorig seizoen. ,,Bij mijn komst in april heeft Menos gevraagd of ik ook voor aanwas zou zorgen. Hoewel ik hier zo een team van vierde klasseniveau kan neerzetten, heb ik dat geweigerd. Jongens die ik haal, zullen ook vertrekken als ik vertrek. Ik wil werken aan continuïteit van de club. Karol, een geblokte aanvallende middenvelder, is juist via een van de spelers bij ons gekomen. Dat juich ik toe.”

Identiteitsverandering 

Zo krijgt een door Vels ingezette identiteitsverandering van Menos een vervolg. ,,Bij elke club waar ik werk eis ik voor binnenkomst dat er uniformiteit is in wedstrijd- en trainingskleding, dat de materialen goed zijn en dat alles gefaciliteerd wordt rondom wedstrijden, zoals broodjes voor en na het duel. Zo is er in korte tijd veel gebeurd in Landhorst. Spelers hebben plots het gevoel dat ze serieus worden genomen. Ze hebben zelf een werkgroep samengesteld om de accommodatie te verzorgen.”

Menos ging begin deze maand op trainingskamp naar Duitsland. Vels: ,,We zaten met twintig jongens bij een sportaccommodatie in Siegen, een Duitse plaats waar ik al vijftien jaar kom. Puur met teambuilding als insteek, van een zuipfestijn was geen sprake. We hebben daar met twee trainingen op vrijdag en twee op zaterdag de basis gelegd voor het seizoen. Een stappenplan dat we samen met hebben uitgewerkt, moet ons verder helpen. Het geloof in eigen kunnen is daarbij groot. We mikken nu op het linkerrijtje.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal