Volledig scherm
Ivo Rossen © Ed van Alem

Rossen stopt met profvoetbal en wordt speler/trainer bij Estria

ESCHAREN - Ivo Rossen krijgt een dubbelfunctie bij Estria. De 35-jarige Gravenaar is komend seizoen ook speler bij de voetbalclub uit Escharen. Hij blijft na de zomer hoofdtrainer bij de Brabantse vierdeklasser.

Volledig scherm
Estria-spelers voor het afscheidsduel van Ivo Rossen bij FC Eindhoven. © Matt Gerrits/Estria

Estria krijgt er zodoende een spectaculaire aanwinst bij. Rossen is dit seizoen nog prof. Hij heeft dit seizoen bij FC Eindhoven zijn laatste competitieduel in het betaald voetbal gespeeld.

Nadat PSV hem oppikte in de jeugdopleiding van Estria kwam hij uit voor NEC, FC Dordrecht, Go Ahead Eagles, FC Zwolle, FC Den Bosch, FC Eindhoven en het Belgische Sint-Truiden. De verdediger stond in de belangstelling van diverse gerenommeerde amateurclubs, maar koos voor een overschrijving naar de club waar hij opgroeide.

Op sportpark De Kranenhof beleeft Rossen dit jaar zijn debuut als hoofdtrainer. Eerder was hij coach van Estria onder 19 jaar en assistent bij de amateurs van NEC.

Rossen werd vrijdag uitgezwaaid door FC Eindhoven, de club waar hij in twee periodes zes seizoenen voor speelde. De spelers van Estria waren bij het afscheid van hun trainer aanwezig. ,,Met ruim 30 man zijn we naar het duel met Helmond Sport gegaan’’, legt eerste elftalspeler Rob Voet uit. ,,In Escharen werden we opgehaald met de spelersbus van FC Eindhoven, tijdens de wedstrijd zaten we bij het sfeervak met een eigen spandoek voor Ivo en na afloop waren we in het supportershome aanwezig.’’

Amateurvoetbal